Finans Nyhet

Lysa passerar 3 miljarder kronor förvaltat kapital

Taggar i artikeln

Lysa
Publicerad

Fondroboten Lysa fortsätter att plocka marknadsandelar och firar nu att man har över 3 miljarder kronor i förvaltat kapital.

Antalet betalande kunder har under 2019 vuxit med i genomsnitt 12 procent varje månad. Idag har Lysa fler än 23 000 kunder som har pengar på sina Lysakonton.

– Det tog oss 18 månader att nå vår första miljard, nio månader att nå den andra och endast fyra månader att passera den tredje miljarden. Vi växer snabbt nu, säger Emilie Andersson, medgrundare till Lysa, i en presskommentar.

Lysa satsar inte på traditionell marknadsföring utan vill istället ”förtjäna förtroendet”. 

Annons

– Som ny aktör är den största utmaningen att vinna kundernas förtroende. Det är något man förtjänar över tid. Så istället för att lägga massa pengar på dyra tv-kampanjer lägger vi alla resurser på att utveckla tjänsten, förklarar Emilie Andersson.

Hittills under 2019 har Lysa fått in över 1,6 miljarder kronor. Enligt uppgifter från Fondbolagens förening motsvarar detta 3 procent av det totala nettoinflödet i fonder i Sverige. Bland ägarna finns den förre finansministern Anders Borg som i början av året ägde 0,3 procent av bolaget. Även finansprofilerna Nicklas Storåkers, Tomas Billing och Eirik Winter har ägande i Lysa.

Lysas affärsidé är att fondroboten ska erbjuda en bred och billig riskspridning i olika marknader. Ju mer kapital kunden sätter in, desto lägre blir avgiften.

Annons

Annons