Fintech

Lunar tar in 415 miljoner i investeringsrunda

Lunar, som är den enda molnbaserade digitala bankplattformen som fått banklicens i Norden, tar in 415 miljoner kronor i en Serie C-investeringsrunda.

 

Uppdaterad 2020-10-23
Publicerad 2020-10-23

Kapitalet används för att avancera på den svenska marknaden med en kommande nylansering av appen och nyanställningar i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bland investerarna i den senaste rundan finns: Seed Capital, Chr Augustinus Fabrikker, Socii Capital och Greyhound Capital

I och med det nyförvärvade kapitalet stärker Lunar sin position på den svenska marknaden. Förutom en kommande nylansering av bank-appen, tittar Lunar på att öppna ett nytt kontor i Sverige och anställa betydligt fler. Drygt 35 personer kan komma att nyanställas under de kommande månaderna. 

– Vårt sikte är nu riktat mot Sverige som en nyckelmarknad för Lunar och vi ser fram emot att släppa en förbättrad version av vår bank-app och lansera produkter som är skräddarsydda för den svenska marknaden, säger Ken Villum Klausen, Lunars grundare och vd i en skriftlig kommenntar.

Serie C-investeringarna består av kapital från redan existerande investerare, som därmed stärker sitt engagemang i Lunar och deras resa mot att bli Nordens främsta utmanare inom digital banking. Det nya kapitalet säkrades efter Lunars resultat post-Covid 19. 

– Nu mer än någonsin tidigare behöver människor hantera både sitt företags och sin privata ekonomi på ett bekvämt sätt, utan dolda avgifter och med verktyg som gör att man får ut så mycket som möjligt av pengarna. Därför bygger vi en app som bryter den monopolliknande bankstrukturen som finns här i Norden, säger Ken Villum Klausen.

 

Platsannonser

Logga in