FinansNyhet

Lunar tar in 2,1 miljarder kronor i kapitalrunda ledd av Kinnevik, Heartland och Tencent

Foto: LunarFoto: Lunar
Foto: Lunar
Publicerad

Utöver Kinnevik, Heartland och Tencent tar bankutmanaren Lunar ett flertal nya investerare i D-runda om 2,1 miljarder kronor.

Marlène Sellebråten

Kapitalet ska Lunar använda till att accelerera tillväxten på den nordiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande. Utöver de ledande investerarna investerar även IDC Ventures, Fuel Ventures, MW&L Capital Partners samt Peter Mühlmann, grundaren och vd för Trustpilot. Sedan tidigare var Seed Capital, Chr. Augustinus Fabrikker, Socii Capital och Greyhound Capital delägare i Lunar. 

– Vi är vid ett riktigt vägskäl i Norden. Både privat- och företagskunder förväntar sig ett mer bekvämt, empatiskt och engagerande alternativ till traditionella banker, långivare och betaltjänstleverantörer. Vi är otroligt glada över att välkomna investerare med så värdefull erfarenhet till vårt nästa tillväxtstadie. Det är ett stort steg för både Lunar och nordiska bankkunder. Investeringen stärker Lunars långsiktiga vision om att bygga ett digitalt finansiellt ekosystem för både privata konsumenter och företag, säger Lunars grundare och vd Ken Villum Klausen, i en skriftlig kommentar. 

Lunar förvärvade i april i år den svenska lån- och sparplattformen Lendify och har idag över 325 000  privat- och företagskunder i Norden.  

Annons

Stifel KBW har agerat exklusiv finansiell rådgivare och placeringsagent till Lunar och MW&L Capital Partners exklusiv finansiell rådgivare till Heartland.

Annons