M&A

Lowell växlar upp efter förvärv

Kredithanteringsbolaget Lowell, tidigare en del av Lindorff och Intrum Justitia, förvärvar Fortums norska kredithanteringsbolag Solvencia AS.

Uppdaterad 2020-07-10
Publicerad 2020-07-09

Avtalet är kopplat till ett serviceavtal som innebär att Lowell tar över uppdraget att hantera sena fakturabetalningar och inkassotjänster för Fortums elkunder i hela Norden. Samarbetet träder i kraft under de kommande månaderna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utöver serviceavtalet förvärvar Lowell även Fortums helägda norska kredithanteringsbolag, Solvencia AS, som idag har 75 medarbetare. Transaktionen kräver inga formella godkännanden och avsikten är att förvärvet slutförs i september.

Enligt Lowells egna uppskattningar blir Lowell Nordic nu det näst största kredithanteringsföretaget inom energisektorn i Sverige och Finland och nummer tre i Norge.

I den här transaktionen har Lowell arbetat med Advokatfirmaet Selmer och EY.

Om Lowell

Lowell, som erbjuder helhetslösningar inom kredithantering och inkasso, finns i UK, Tyskland, Österrike, Schweiz, Danmark, Norge, Finland och Sverige. 

Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden. Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018. I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Lowell ägs av Permira and Ontario Teachers’ Pension Plan. 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in