Annons

Annons

Loudspring leder investering i Resq

Loudspring, tidigare Cleantech Invest, ökar innehavet i portföljbolaget Resq Club. 

Loudspring, som så sent som i november bytte namn från Cleantech Invest, ökar ägandet i portföljbolaget Resq under en finansieringsrunda. I det fall att finansieringsrundan tecknas till fullo förändras Loudsprings ägande i Resq från 15,57 procent till 17,82 procent.

Resq låter användaren hitta måltider till kraftigt reducerade priser som annars skulle gått till spillo, vilket ger användaren möjlighet att äta mat i perfekt skick billigare och samtidigt lära känna nya restauranger.

Resq Club rullande årsomsättning växte med 252 procent under föregående år, enligt pressmeddelandet, och så här långt har kunderna kunnat njuta av nära 500.000 räddade måltider. Endast under förra året såg ResQ även till att en miljon kilo koldioxid-utsläpp sparades.

Annons

Annons

Jag älskar Resq. Produkten är som att ha ett smörgasbord av luncher i fickan och är ett strålande exempel på hur du kan spara pengar åt människor samtidigt som du sparar naturresurser, i detta fallet mat i prima skick som annars hade gått till spillo. Vi tror att Resq kan bli marknadsledande i den multi-miljard-dollar marknad som överbliven mat representerar. Vi är glada att stödja denna finansieringsrundan och har ambitionen att öka vårt ägande ytterligare, säger Alexander Lidgren, Loudsprings vd kommenterar.

Digitalisering av mat är en snabbt växande global megatrend som redan har sett nystartade bolag bli multimiljardbolag. Den snabbt växande marknaden för att rädda måltider är mer än 20 miljarder euro bara i Europa och liknande i USA.

Vi är exalterade över vad denna finansieringsrunda kommer att möjliggöra. Vi lärde oss mycket under vårt andra verksamhetsår (2017) och, framförallt under andra hälften av föregående år började vi hitta formeln för att accelerera maträddning globalt. Vi har kategoriserat specifika områden där vi nu börjar satsa. Genom att prioritera dessa områden kan vi faktiskt skapa någonting värdlen inte har sett tidigare. Och den bästa strategin innehåller förstås aspekter som ingen kunde ha väntat sig. Med andra ord, håll ögonen på oss och fortsätt rädda mat, säger Sauli Bohm, ResQs vd i en kommenterar.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons