M&A

Loomis och Sonect blir partners

Kontanthanterings företaget Loomis och det Schweiziska bolaget Sonect AG (Sonect) bildar partnerskap.

Uppdaterad 2018-07-23
Publicerad 2018-07-23

Partnerskapet mellan det Schweiziska fintech bolaget Sonect och Loomis är i linje med Loomis strategi att kunna erbjuda sina kunder avancerade digitala lösningar och bygga en bro mellan kontanta och digitala betalningar. Sonect kommer att kunna bygga vidare på Loomis kundbas och kunnande inom kontanthantering i syfte att göra kontanter tillgängliga på många fler platser än tidigare. Sonects digitala plattform passar väl med Loomis nuvarande tjänsteerbjudande med värdetransporter, kontanthantering och SafePoint.  

Sonect är baserat i Schweiz och ger detaljhandlare möjlighet att agera som ”virtuella uttagsautomater”. På så sätt kan kostnader för kontanthantering minska för banker och underlättar för detaljhandlare att hantera kontanter.

– Sonect’s plattform är bron mellan digitala pengar och kontanter. Sonect ger konsumenter tillgång till sina digitala pengar och att ta ut dem som kontanter. Vi ser fram emot samarbetet med Sonect och möjligheten att göra kontanter ännu mer attraktiva och tillgängliga i Europa och i ett senare skede även resten av världen, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, i ett pressmeddelande.

– Loomis och Sonect kompletterar varandra mycket väl, Med sitt kunnande och sin kundbas i branschen kan Loomis accelerera vår tillväxt avsevärt. Loomis har alltid varit ett företag med framtidsvisioner och förstår kundernas behov av nya lösningar. Vi ser fram emot partnerskapet med Loomis och att utvecklas tillsammans. Loomis kommer att fortsätta ansvara för kontantförsörjning i samhället medan Sonect ser till att kontanter är tillgängliga för konsumenter på ett enkelt sätt och överallt, säger Sandipan Chakraborty, vd för Sonect.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in