M&A

Londonbörsen i samtal om att köpa Refinitiv för 27 miljarder dollar

Londonbörsen bekräftar diskussioner om att köpa Refinitiv, som ägs av riskkapitalbolaget Blackstone och Thomson Reuters, för 27 miljarder dollar inklusive skulder.

Publicerad 2019-07-29

Det är mindre än ett år sedan som riskkapitaljätten Blackstone köpte 55 procent av Refinitiv från Thomson Reuters i en affär som då värderade Refinitiv till 20 miljarder dollar inklusive skulder. 

Londonbörsen planerar att betala med nyemitterade aktier, vilket skulle göra att Refinitivs ägare skulle äga runt 37 procent av det nya bolaget och knappt 30 procent av rösterna. 

Thomson Reuters, som bland annat äger Reuters News, kommer att äga 15 procent av Londonbörsen om affären går igenom. 

Refinitiv säljer finansiell marknadsdata och infrastruktur till över 40.000 kunder i över 190 länder. Refinitiv är största kunden för Reuters News under ett 30-årigt avtal som slöts förra året i samband med att Blackstone blev majoritetsägare av Refinitiv.

Om affären skulle gå igenom till de villkor som är kända skulle Blackstone ungefär ha fördubblat värdet av sin ursprungliga investering i Refinitiv, skriver Reuters och hänvisar till en källa.

Parterna kan komma att nå en överenskommelse under innevarande vecka, uppgav en källa till Reuters i fredags. 

– De globala börserna fokuserar mer och mer på data och teknologi som intäktsgenerator och mindre på att matcha köpare och säljare, säger Kevin McPartland, ansvarig för marknadsstruktur och teknologi-analys på Greenwich Associates, till Reuters.

 

Platsannonser