Lindwall släppt från häktet

Ekobrottsmyndighetens åklagare beslutade i går att Thomas Lindwall kan släppas från häktet.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-06-04

Advokaten Thomas Lindwall, som misstänks grovt bedrägeri på sju punkter, grov förskingring på två punkter och grovt bokföringsbrott på fyra punkter, släpptes i går från häktet.

Detta framgår av ett beslut från kammaråklagare Tore Widetjärn Ekobrottsmydnigheten.

– Han är frisläppt sedan i går. Han var häktad på grund av så kallad kollusionsfara och nu har vi kommit så pass långt i utredningen att vi anser att den faran inte längre existerar, säger kammaråklagare Tore Widetjärn till Realtid.se.

Han uppger att vissa förundersökningsåtgärder kvarstår och att åtal först kan väntas bli väckt på sensommaren eller i början av hösten. Vilka åtgärder som kvarstår kan Widetjärn inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretess.

Thomas Lindwall, som först häktades den 6 mars i år, släpptes från häktet med ett reseförbud.

Thomas Lindwall har vid flertalet tillfällen överklagat häktningsbesluten med bland annat motiveringen att kollusionsfara inte existerar då det han sitter häktad för till största delen härstammar från år 2010 och 2011.

I samma mål har även Hammar Invests tidigare vd Stefan Oldén suttit häktad tillsammans med en större aktieägare till bolaget. Samtliga är frisläppta.

Platsannonser

Logga in