FinansNyhet

Lindahls har hittat hem

Från vänster: Henrik Nobel, Mats Tindberg, Mårten Lindberg, Johan Herström, Tobias Wåhlén Foto: Martina Huber
Publicerad

Lindahl har nu skrivit under hyreskontrakten till det nya kontoret på Strandvägen i centrala Stockholm.

Sara Johansson

strandvagen3.png

Strandvägen 3 Foto: Google Maps

För en månad sedan kom nyheten att Advokatfirman Lindahl är tillbaka på banan i Stockholm med ny vd. Då kunde advokatfirman inte avslöja var kontoret kommer vara men nu är det klart. Lindahl flyttar till Strandvägen 3 i Stockholm och öppnar portarna den 1 februari.

Vad betyder läget för advokatbyrån?
– Det är viktigt att vi finns där många av våra klienter vill träffa oss. Det är också en signal att vi är tillbaka i centralt läge. Det är en ambitiös satsning som vi gör nu att bygga upp något som är av högsta Lindahl-kvalité och som kan svara upp mot våra höga teknikkrav.
– Detta är ett steg och det kommer fler, säger Tobias Wåhlén vd för advokatfirman Lindahl.

Annons

Lindahls kontor på Strandvägen är ”några 100 kvadratmeter” med möjlighet att utöka den kostnadseffektiva kontorsarean då det finns ”flexibla väggar”.

Stockholmskontoret som består inledningsvis av tolv personer har en delägargrupp som består av Henrik Nobel, Mårten Lindberg och Mats Tindberg.

Just nu ligger en annons ute där Lindahl söker biträdande jurister till det nya kontoret. Hur många som ska rekryteras vill inte Tobias Wåhlén gå in på. Han menar att det inte är antalet som spelar någon roll.

Annons

– Det är fel sätt att mäta tycker jag. Det viktigaste för oss är att ha rätt personer, sedan i vilken takt det blir är inte avgörande. Det viktigaste är att vi har rätt folk som är lagspelare i hop med alla andra kontor som erbjuder det som Lindahl är kända för till klienterna – så att de känner igen sig. Vi upplever att många är intresserade av vad vi bygger upp just nu och att Lindahl lockar fler.

Lindahl ska nu bygga ut mot olika typer av transaktioner och Tobias Wåhlén menar att det finns mängder juridiska erfarenheter och kompetenser som är kopplade till olika typer av företagsöverlåtelser.

– Det är skönt också att vi har alla andra kontor som har hela bredden. Vi kan redan nu erbjuda heltäckande tjänster. Alla kommer inte sitta i Stockholm, men det är mindre relevant.

Annons

Lindahl har även kontor i Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg.

Hur svårt var det att finna denna lokal i Stockholm?
– Det är en glödhet marknad i Stockholm och det är alltid ett stort intresse för riktigt bra, högkvalitativa lokaler med bra lägen. Vi visste mycket väl vad vi ville ha och hur vi ville att det skulle se ut invändigt och vilka saker som var viktiga för oss. Nu känns det roligt att vi rott i land med detta.

Annons