FinansNyhet

Linc vill ta in 1,2 miljarder kronor inför börsnotering andra kvartalet

Bengt Julander, ordförande i LincBengt Julander, ordförande i Linc
Bengt Julander, ordförande i Linc. Foto: Linc
Publicerad

Bengt Julanders investeringsbolag Linc planerar att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm.

Realtid.se

I syfte att skapa bättre förutsättningar för en god fortsatt tillväxt och bredda sin ägarbas avser Life science-investeringsbolaget Linc att börsnoteras på Nasdaq. Bolaget aviserar sin avsikt att genomföra en nyemission av aktier om cirka 1 200 miljoner kronor för att investera i nya samt befintliga portföljbolag. Noteringen planeras ske under andra kvartalet 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Calliditas Therapeutics, Sedana Medical och MedCap är Lincs tre största innehav sett till andel av substansvärdet. Bolagets totala substansvärde uppgick till cirka 2,5 miljarder kronor per den 31 mars 2021. Bengt Julander äger, direkt och indirekt 100 procent av kapitalet och rösterna i Linc.

Rådgivare

SEB har anlitats som Global Coordinator och Joint Bookrunner i samband med nyemissionen och ABG Sundal Collier (ABGSC) är Joint Bookrunner. Advokatfirman Hammarskiöld är legal rådgivare till Linc och White & Case Advokat legal rådgivare till SEB och ABGSC. I samband med nyemissionen agerar SEB och Avanza Bank som Retail Distributors.

Annons
Annons