Finans Nyhet

Lidl säljer tågbiljetter

Publicerad

Lågpriskedjan Lidl säljer billiga tågbiljetter i Tyskland i samarbete med Deutsche Bahn. I Sverige är det dock inte aktuellt med tågbiljetter i lågprisbutikerna.

De billiga tågbiljetterna såldes i går i Lidls 2.600 lågprisbutiker i Tyskland. För den modesta summan 49,90 euro, ungefär 460 kronor, fick kunderna två tur och retur-biljetter för en resa på högst 160 kilometer.

Biljetterna var populära och redan innan butikerna öppnat på morgonen var köerna tiotals meter långa. Det skriver franska Le Figaro.

För den tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn var försäljningen en succé, särskilt eftersom den antas ha attraherat nya kunder. Tyskarna föredrar annars oftast att ta bilen istället för tåget eftersom tåget ses som dyrare.

Annons

Försäljningsräden har dock inte gjort alla lyckliga. Resebyråerna ser sig som diskriminerade och en reseförmedlare har begärt att saken ska prövas i tribunalen i Frankfurt.

I Sverige är det ännu inte aktuellt med tågbiljetter i butikerna. På Lidl Sveriges huvudkontor i Stockholm vill ingen i dagsläget kommentera biljettförsäljningen.

Annons