FinansNyhet

Lendify lanserar andrahandsmarknad för lån

Erika Eliasson. Foto: Lendify
Publicerad

Stockholmsbaserade fintech-bolaget gör det möjligt för investerare att köpa och sälja låneportföljer mellan varandra. ”Vi håller på att skapa en börs för lån”, säger Lendifys IR-chef Erika Eliasson.

Realtid.se

Antalet aktiva investerare på Lendifys plattform var per den 31 oktober cirka 4.250 personer. Nyligen investerade professionella investerare 300 miljoner genom en obligationsemission som investerats i lån via plattformen. Sedan starten 2014 har Lendify förmedlat lån för en halv miljard.

Lendifys vd sa i en intervju med Realtid.se i juni att målet på sikt är att bli en börs för lån och nu har första steget mot det tagit.

– Vi håller på att skapa en börs för lån. Andrahandsmarknaden som vi öppnar nu gör att investerare kan köpa och sälja låneportföljer mellan varandra. Det skapar likviditet så att fler ska kunna investera i lån till kreditvärdiga låntagare i ett tillgångsslag som hittills varit förbehållet bankerna. Att avkastningen i förhållande till risk är god i den här typen av lån framgår tydligt i bankernas resultaträkningar, säger Erika Eliasson, IR-chef på Lendify.

Annons

 

Annons