Lendifys medgrundare och nyvalde vd Nicholas Sundén-Cullberg. Foto: Pressbild
Lendifys medgrundare och nyvalde vd Nicholas Sundén-Cullberg vill göra bolaget till en hubb för många olika typer av lån som investerare ska kunna få exponering mot. Foto: Pressbild
Fintech

Lendify har utsett ny vd

Lendifys medgrundare Nicholas Sundén-Cullberg har valts till ny vd för peer-to-peer-bolaget.

Uppdaterad 2017-06-01
Publicerad 2017-06-01

Han ersätter John-Christian Eriksson.

”Jag är stolt och glad över att kunna presentera Nicholas Sundén-Cullberg som ny VD för Lendify. I sin roll som operativ chef har han visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en digital, innovationsdriven verksamhet”, säger styrelsens ordförande Erling Gustafsson, i en kommentar.

Nicholas är medgrundare av Lendify och har varit operativ chef sedan starten. Han har en bakgrund inom investment banking på Morgan Stanley och affärsutveckling på Sandvik.

Han tillträder vd-posten den 1 juni och ersätter John-Christian Eriksson som också var med och grundade Lendify år 2014 och som varit vd sedan dess. John-Christian Eriksson blir kvar i företaget men ska fokusera mer på affärsutveckling inom teknik.

Lendify, en marknadsplats för lån, växer. Under det gångna räkenskapsåret – som är brutet och sträcker sig från 1 maj 2016 till 30 april i år – förmedlade bolaget lån för motsvarande 135 miljoner kronor, varav merparten, 83 miljoner kronor, mellan januari-april i år.

Lendify tillhandahåller en digital peer-to-peer-plattform för lån mellan privatpersoner. Antalet aktiva långivare uppgår nu till cirka 2.500 stycken. Bolaget drivs som betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen och har 30 anställda på sitt Stockholmskontor på Östermalmstorg.

Platsannonser

Logga in