FinansNyhet

Lendify hämtar chefsjurist från Intrum Group

Hanna Bjurström Foto: Lendify
Publicerad

Hanna Bjurström rekryteras till Lendify som chefsjurist. ”Hanna är en av landets mest erfarna jurister inom vårt område”, säger Nicholas Sundén-Cullberg, CEO och medgrundare på Lendify.

Realtid.se

Lendify rekryterar Hanna Bjurström i rollen som Chief Legal Officer, chefsjurist. Hon kommer senast från en roll som Legal Director på Intrum Group.

Hanna Bjurström har en bakgrund bland annat som Head of Legal and Compliance på Lindorff Sverige AB, Group Legal Counsel på Lindorff Group Head Office, samt Legal Director på Intrum Group Head Office.

– Lendify verkar på en strikt reglerad marknad vilket innebär att det är centralt för oss att ligga i framkant vad gäller legal och compliance. Förtroendet för vår bransch och oss som företag är centralt för att vi ska lyckas bryta upp bankernas oligopol. Vi välkomnar ökad reglering och hårda krav på compliance, säger Erika Eliasson, Chief Investor Relations Officer på Lendify.

Annons

– Hanna är en av landets mest erfarna jurister inom vårt område och vi är stolta över att hon väljer att ansluta sig till vårt team. Att vi kan attrahera de bästa medarbetarna är centralt för vår framgång. Sedan dag ett har vi valt att enbart rekrytera de bästa medarbetarna och anlita de bästa rådgivarna. Lendify växer kraftigt och de som gynnas är konsumenterna. Lyckas vi till att börja med att sänka räntan på blancolån med 1 procentenhet minskar vi svenskarnas årliga räntekostnader med 2 miljarder kronor, säger Nicholas Sundén-Cullberg, CEO och medgrundare på Lendify.

För drygt två veckor sedan aviserade Lendify om att bolaget plockat in en namnkunnig kvartett som rådgivare, Andra Farhad, Eva Redhe, Catharina Lagerstam och Ann Grevelius.

Annons