FinansNyhet

Lena Apler: Collectors låga aktiekurs lockade till köp 

Publicerad

Collectors låga aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning, enligt Collectors styrelseordförande Lena Apler. 

olof swahnberg

I tisdags mäklades en storpost om 4 miljoner Collector-aktier till kurs 43,50 kronor. Sedan dess har tre insynsregistreringar avslöjat att bolagets ordförande Lena Apler samt de två ledamöterna Erik Selin och Christoffer Lundström köpt delar av aktieposten.

– Vi var många som tyckte att det var ett väldigt gynnsamt tillfälle att köpa aktier på den här låga kursen som har varit ett tag. Det har funnits ett resonemang mellan flera av oss att vi vill köpa fler aktier och nu uppstod ett tillfälle. Och som insynsperson har man rätt begränsade möjligheter när man kan agera, säger Lena Apler till Nyhetsbyrån Direkt. 

De tre insynsköpen summeras till 1,2 miljoner aktier, vilket innebär att 2,8 miljoner aktier fortfarande är ”oredovisade”. Enligt vad Lena Apler känner till har inga fler insynsregistrerade personer köpt aktier utöver de tre transaktioner som nu har rapporterats.

Annons

– Alla är ju inte insynspersoner. Det finns ju storägare som inte är insynspersoner och rapporteringsskyldiga på samma sätt, säger hon.

 

Annons