Annons

Annons

osling2.jpg

Leif Östling lämnar EQT AB:s styrelse.

Leif Östling lämnar EQT:s styrelse

Svensk Näringslivs tidigare ordförande Leif Östling avgår som styrelseledamot i EQT AB.

Leif Östling lämnar EQT AB:s styrelse, enligt handlingar inkomna till Bolagsverket. Då ingen ersätter Östling och kliver in i styrelsen är det fyra ledamöter och en ordförande kvar i styrelsen.

Conni Jonsson är ordförande. Ledamöter är Johan Forssell, Finn Rausing, Peter Wallenberg samt vd Thomas von Koch.

EQT-grundaren Jan Ståhlberg lämnade även sin post som vice ordförande i maj i år.

Annons

Annons

Efter Uppdrag Gransknings bevakning av Panamaläckan fick Leif Östling lämna sin post i Svenskt Näringsliv förra året.

Han lämnade även posten som ordförande i SKF i början av 2018 efter tio år på posten. I juli tillträdde han dock styrelsen i Modular Management.

Strålkastarljuset riktades även mot Leif Östling när han inför valet i år varnade för mer byråkratisering och sade att ökad ojämlikhet är oifrånkomligt. Han uppgav i en intervju med DI att "Sverige har fastnat i en socialistisk tankemodell där allt ska vara jämlikt och lika. Det är ju planekonomi”, menade han. Vidare svarade han jakande på att privatisering skulle vara lösningen på alla problem.

I måndags blev det känt att EQT överväger en börsnotering som en del av en strategisk översyn av bolaget. Syftet är att stärka balansräkningen. Riskkapitalbolaget tittar också på möjligheten att hitta en extern investerare, skrev Bloomberg under måndagen. Än så länge ska detta vara i ett tidigt stadium och något formellt beslut väntas tas tidigast andra halvåret 2019, rapporterade Nyhetsbyrån Direkt.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons