Finans Nyhet

Legaltech-bolaget Justic lanserar digital juristmottagning

Taggar i artikeln

Legaltech
Evelina Anttila och Azra Osmancevic, medgrundare, Justic.Evelina Anttila och Azra Osmancevic, medgrundare, Justic.
Evelina Anttila och Azra Osmancevic, medgrundare, Justic. Foto: Justic
Publicerad

Justics digital juristmottagning, Första Hjälpen, är första steget i legaltech-bolagets utveckling av en robotjurist.

Som ett första steg i arbetet med att ta fram en robotjurist lanserar Justic Första Hjälpen, en digital juristmottagning som låter privatpersoner boka kostnadsfria röst- eller videosamtal med jurister som är kopplade till plattformen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det vi gör saknas idag på marknaden. Efter en lyckad testomgång tidigare i våras släpper vi nu en publik betaversion för att fortsätta förbättra vår produkt och hjälpa fler människor. Till hösten räknar vi med att kunna erbjuda tjänsten på fler språk så vi kan nå ut till ännu fler. Tillgång till juridisk hjälp är en grundläggande demokratisk fråga och coronapandemin har blixtbelyst detta, säger Azra Osmancevic, medgrundare av Justic tillsammans med Evelina Anttila.

– Vi har själva bakgrund som advokater och vet att många jurister tillhandahåller initial rådgivning kostnadsfritt. Problemet är att många inte känner till det eftersom marknaden för juridiska tjänster för privatpersoner upplevs som svårtillgänglig. Vi anser att alla människor ska ha rätt till juridiskt stöd i livet, och ser det därför som ett naturligt första steg att effektivisera och förenkla den tillgängligheten,  säger Evelina Anttila.

Annons

Justics mål är att göra det enklare för privatpersoner att få hjälp med vanliga juridiska frågor. 

Justic beviljades finansiering av Vinnova i våras.

Annons