Finans

Latour köper tyskt bolag

Latour stärker sin position i Tyskland och förvärvar S+S Regeltechnik med bas i Nürnberg i norra Bayern.

Publicerad 2019-10-22

Investment AB Latour har, genom sitt dotterbolag Bemsiq, tecknat avtal om att förvärva S+S Regeltechnik GmbH baserat i Nürnberg i norra Bayern, Tyskland. Detta framgår av ett pressmeddelande.

S+S Regeltechnik är en paneuropeisk ledare inom avancerad sensorteknologi för mätning och styrning inom byggnadsautomation och maskinteknik. 

Enligt Lator stärker förvärvet dotterbolaget Bemsiqs erbjudande mot segmentet byggnadsautomation och breddar gruppens geografiska räckvidd i Tyskland.

S+S Regeltechnik arbetar med ett sortiment av fältenheter och rumskontroller för byggnadsautomation och produkterna man säljer baseras på egen design och teknik. 

Bolaget har 65 anställda och omsatte 16,3 miljoner euro under 2018. Detta är ”en lönsamhetsnivå betydligt över Latours finansiella mål”, framgår det av pressmeddelandet. 

Säljare är Tino Schulze genom hans familjs holdingbolag. Tino Schulze är också bolagets vd.

– Jag är väldigt glad att få välkomna S+S Regeltechnik till Bemsiq-gruppen, säger Mikael J Albrektsson, vd för Bemsiq. 

– Bolaget är känt för oss sedan många år, deras breda sortiment och högkvalitativa produkter är väldigt uppskattade av systemintegratörer och partners i Tyskland och internationellt. Förvärvet är ett viktigt steg i vår ambition att växa på den internationella marknaden inom byggnadsautomation och skapar en stark närvaro i Tyskland för Bemsiq, säger han vidare.

Tino Schulze, vd och tidigare ägare av S+S Regeltechnik säger att han ”ser fram emot att fortsätta utveckla S+S Regeltechnik tillsammans med de andra bolagen inom Bemsiq-gruppen. Att vara en del av Bemsiq-gruppen innebär nya tillväxt- och utvecklingsmöjligheter för S+S Regeltechnik.”

Förvärvet kommer slutföras under januari 2020, förutsatt av att vissa specifika villkor har uppfyllts dessförinnan. 

Som en effekt av förvärvet förväntas nettoskulden i Investment AB Latour öka jämfört med nettoskulden per sista juni 2019 till cirka 5,1 miljarder kronor.

Platsannonser