M&A

Latour köper svenskt industribolag

Förvärvar leverantör av expansionsledbultar för tunga maskiner. "Mycket glada över förvärvet".

Uppdaterad 2016-07-05
Publicerad 2016-07-05

Genom sitt helägda affärsområde Nord-Lock Group förvärvar investmentbolaget Latour 100 procent av Expander System Sweden, ett svenskt industribolag med dotterbolag i Sverige, USA och Tyskland. Det skriver Latour i ett pressmeddelande.

Bolaget, som är specialiserat på konstruktion, tillverkning och försäljning av en specifik expansionsledbult för tunga maskiner, rapporterade under det senaste räkenskapsåret en försäljning på 72 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Expander. De starka och justerbara ledbultarna i Expander System är en teknologi som passar utmärkt i vår portfölj av säkra skruvförbandslösningar. Vi har många gemensamma kunder redan i dag och vi ser positiva säljsynergier framöver, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef, Nord-Lock Group.

Latour har valt att inte gå ut med den köpeskilling som man betalar för att ta över 100 procent av aktierna i Expander.

Däremot klargör man att förvärvet "redan från start kommer att ha en positiv påverkan på Latourkoncernens vinst per aktie" och att nettolåneskulden i koncernen ökar med cirka 95 miljoner kronor till följd av transaktionen.

Latours helägda affärsområde Nord-Lock Group är specialiserat på innovativa och säkra skruvförbandslösningar och dess försäljning uppgick under 2015 till 797 miljoner kronor.

Platsannonser