Finans Nyhet

Latour investerar i LumenRadio

Publicerad

Investmentbolaget blir en av huvudägarna tillsammans med Chalmers och Almi Invest.

Realtid.se

Latour Industries köper 24,6 procent av aktierna i LumenRadio, en tillverkare av trådlös radioteknologi. Investeringen görs genom en riktad nyemission och köp av befintliga aktier och investmentbolaget blir en storägare tillsammans med Chalmers Innovation Seed Fund och Almi Invest Västsverige.

— LumenRadios teknologi är världsledande och väletablerad inom belysningsindustrin, och vi ser med stor tillförsikt på möjligheterna att expandera inom andra intressanta och snabbväxande tillämpningsområden där behovet för tillförlitlig trådlös kommunikation är stort, säger Björn Lenander, vd för verksamhetsområdet Latour Industries.

Radiobolaget utvecklar och säljer utrustning för trådlös radiokommunikation och produkterna är baserad på flera patent med grundidén att möjlggöra pålitlig kommunikation utan störningar när frekvensutrymmet blir mer begränsat. Bolaget omsatte 20 miljoner kronor förra året och har 10 anställda.

Annons

LumenRadios vd Alexander Hellström säger att investeringen innebär möjligheter till samarbeten med flera bolag i Latorus portfölj.

– Genom att vi tagit in nytt kapital kan vi nu accelerera vår tillväxtresa. Det gör att vi snabbare kan komma ut med vår teknik till nya geografiska marknader och andra branscher än tidigare. Vi kommer nu att bygga upp en omfattande internationell sälj- och marknadsorganisation, säger han.

Annons