M&A

Latour förvärvar Hellberg Safety

Investment AB Latour köper, genom sitt helägda dotterbolag Hultafors Group, Hellberg Safety.

Uppdaterad 2018-08-21
Publicerad 2018-07-06

Investment AB Latour köper, genom sitt helägda dotterbolag Hultafors Group AB, Hellberg Safety, enligt ett pressmeddelande.

Hellberg utvecklar och tillhandahåller hörselskydd, ansiktsskydd och kommunikationslösningar inom ramen för Personal Protection Equipment (PPE). Omsättningen uppgick till 66 miljoner kronor under 2017. Företaget har runt 20 anställda. 

Enligt Latour är förvärvet en del av Hultafors Groups strategi att bredda sitt erbjudande inom PPE-området.

"Genom förvärvet får Hultafors Group tillgång till en komplett portfölj av avancerade hörselskyddsprodukter såväl som kundrelationer med ett antal välrenommerade företag", skirver Latour i ett pressmeddelande. 

- Vi är mycket nöjda med förvärvet av Hellberg eftersom vi är övertygade om att Hellberg kommer bli starkt komplement till Hultafors Group i våra ambitioner att växa inom PPE-området. Vi ser ett stort antal möjligheter framöver i att kombinera Hellbergs produktportfölj med Hultafors Groups befintliga säljnätverk, säger Ole Kristian Jødahl, VD på Hultafors Group AB.

- Vi känner väl till Hultafors Group sedan tidigare och vi är övertygade om att Hultafors Groups existerande kundbas och nätverk på ett stort antal marknader kommer utgöra en utmärkt bas för fortsatt tillväxt för Hellberg, säger Joakim Ohlander och Colin MacKenzie, före detta ägare av Hellberg. 

Som en konsekvens av förvärvet beräknas nettoskulden i Investment AB Latour öka till ungefär 4,5 miljarder kronor jämfört med nivån på nettoskulden som kommunicerades i kvartalsrapporten för första kvartalet 2018, framgår det av pressmeddelandet.

Platsannonser