Nytt jobb

Lars Söderfjell får nytt toppjobb på Ålandsbanken

Lars Söderfjell bli nordisk aktiechef på Ålandsbanken där han tidigare arbetat. Han tvingades lämnade sin tjänst som aktiestrateg på Swedbank i februari i år efter en intressekonflikt med banken.

Uppdaterad 2017-08-21
Publicerad 2017-08-21

Lars Söderfjell anställs återigen av Ålandsbanken där han i dag måndag börjar som nordisk aktiechef. Han ska leda ett nytt team för förvaltning av direktägda nordiska aktier. Teamet inkluderar Niklas Wellfelt, Kjetil Anthonisen och Thomas Johansson.

–  Ambitionen är att fortsättningsvis erbjuda våra kunder en god avkastning i sina nordiska aktieportföljer, där en aktiv förvaltning och fundamental analys är hörnstenar i förvaltningsprocessen. Portföljernas fokus kommer liksom tidigare att ligga på större kvalitetsbolag med god genomlysning och hög likviditet. Jag ser fram emot att få leda ett team med lång erfarenhet av de nordiska kapitalmarknaderna och har ett bra ’track record’ vad gäller avkastningen, säger Lars Söderfjell, i ett pressmeddelande.

Lars Söderfjell har allstå tidigare arbetat på Ålandsbanken, men även på ABG Sundal Collier. Närmast kommer han dock från Swedbank. Men i oktober förra året tvingades Lars Söderfjäll ta tjänsteledigt från banken. Orsaken var hans dåvarande styrelseuppdrag i biometriföretaget Fingerprint Cards.

I början av februari i år blev han även misstänkt för obehörigt röjande av insiderinformation i Fingerprint Cards – och därmed blev han tvungen att helt lämna sin tjänst i Swedbank. I slutet av samma månader avskrevs dock Söderfjell från alla misstankar och avfördes helt från utredningen kring biometribolaget.

I januari lämnade Lars Söderfjell dessutom styrelsen i Fingerprint Cards och i februari sålde han sina aktier i Fingerprint till dess ägarbolag Sunfloro.

Platsannonser

Logga in