Finans Nyhet

Länsförsäkringar plockar in ny vd för Wasa Kredit

Publicerad

Sven Eggefalk har utsetts till ny vd för kreditmarknadsbolaget Wasa Kredit – ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank.

Realtid.se

Han är för närvarande chef för uteckling och försäljning på SEB Retail i Sverige och efterträder Lennart Käll, som under hösten blir chef för Svensk Spel.

Sven Eggefalk har jobbat på SEB i 15 år. Han har även en civilekonomexamen från universitetet i Chicago.

Wasa Kredit har idag en utlåningsvolym på 11 miljarder kronor och en ökning på nära 1,5 miljarder kronor per år. Men få av Wasa Kredits kunder idag är kunder i Länsförsäkringar. Och det är här som Sven Eggefalk kommer in i bilden.

Annons

– Svens uppdrag blir att fortsätta utveckla Wasa Kredits nuvarande affär, där vi ser en väldigt stor potential för stark tillväxt, säger Rikard Josefson, vd på Länsföräskringar Bank i en kommentar.

En ytterligare viktig uppgift för den nye vd:n blir att vidareutveckla Wasa Kredits samarbete med de 23 försäkringsbolagen.

Enligt Rikard Josefson har bankens företags- och lantbrukskunder inte bara ett behov av försäkringar, utan även olika finansiering.

Annons

Sven Eggefalk ska även ingå i bankledningen eftersom han genom sin erfarenhet inom retailområdet kan tillföra viktig kompetens, resonerar Rikard Josefson.

– Jag vill förstärka det vi redan gör och ser en stor utvecklingsmöjlighet att tillsammans med länsförsäkringsbolagen utveckla affärerna och vara en del av bankens erbjudande, säger Sven Eggefalk i en kommentar.

Han tillträder som vd för Wasa Kredit senare i höst.

Annons
Annons