Mest lästa

Långvägaren vars karriär alla vill läsa om

Finansvärldens mest kände snusare, veckans storfusion och så lite om den starkare kronan. Se där, några av veckans tio läsarfavoriter på Realtid.

Publicerad 2019-06-22

1. “Jag har de bästa åren framför mig”

En avgörande vändpunkt för ränteprofilen Olof Manner var när familjeföretaget gick i konkurs. “Jag hade levt i tron att jag skulle komma till ett dukat bord”, säger han i en intervju med Realtid.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Söndag 2019-06-16.

2. Rådgivarna bakom fusionen mellan Tieto och Evry

Nio tunga rådgivare stöttar Tieto och Evry vid sammanslagningen. "Det har varit en bra affär", säger Christer Gardell om investeringen i Tieto, som genom Cevian Capital blir näst största ägare i det sammanslagna bolaget.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-06-18.

3. Istället för förvirring: starkare krona

I måndags lanserade Nordnet möjligheten att äga onoterade aktier inom ramen för en kapitalförsäkring. Det gör det möjligt för entreprenörer och investerare i start-ups att undvika traditionell reavinstbeskattning på vinst som utdelning. 

Av: Per Lindvall. Publicerad: Fredag 2019-06-14

4. Oktogonen riskerar skattesmäll

Realtid kan idag avslöja att Oktogonen, Handelsbankens resultatandelsstiftelse, kan drabbas av ökad skatt om styrelsen fortsätter att dra in avsättningar.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Torsdag 2019-06-20.

5. Storbanker planerar att ersätta complianceanställda med robotar

Robotar ska ersätta anställda på compliance på Nordea och Danske Bank. På Nordea ska robotar stå för 80 procent av jobbet.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-06-17.

6. Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Fredag 2019-06-14.

7. Ny M&A-specialist på Hannes Snellman: "M&A-aktiviteten är hög"

Advokatbyrån Hannes Snellman rekryterar Johanna Wärnberg från Bird&Bird som M&A-specialist. “Den fortsatt goda tillgången på kapital talar för att transaktionsaktiviteten kommer vara fortsatt hög under resterande del av 2019” säger hon.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-06-17.

8. Zombieföretag skapar målkonflikt för Riksbanken

Andelen ”zombieföretag” som bara existerar för att det är billigt att finansiera nya lån växer ständigt. Mats Kinnwall och Lena Hagman på Teknikföretagen varnar för konsekvenserna för Sverige om vi låter den här utvecklingen fortsätta.

Debatt: Mats Kinnwall, chefsekonom Teknikföretagen, Lena Hagman ekonom Teknikföretagen. Publicerad: Fredag 2019-06-14.

9. Deutsche Bank drar sig ur utländsk trading

Deutsche Bank startar en "bad bank", Nordic Capital köper ännu ett amerikanskt hälsobolag och pessimism om lösning på handelskriget. Det är något av innehållet i morgonsvepet måndag.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Måndag 2019-06-17.

10. 26-åring är Sveriges yngsta advokat

Lina Andréasson på Moll Wendén Advokatbyrå fick sin advokattitel i förra veckan. Med sina 26 år innebär det att hon är Sveriges yngsta advokat. “Advokattiteln är en kvalitetsstämpel” säger hon.

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Tisdag 2019-06-18.

Platsannonser