Annons

Annons

Langensjös nya jobb

Mats Langensjö blir Nordenansvarig för Lombard Odier i London.

Mats Langensjö, som i ett år ledde AP-fondsutredningen, blir ny Nordenansvarig på schweiziska förvaltaren Lombard Odier Investment Management. Han börjar den 1 december med Londonkontoret som sin bas och ska rapportera till vd Hubert Keller.

Det bekräftar en talesman på Lombard Odier till Realtid.se. Langensjö får som uppdrag att satsa på att bygga ut förvaltarens verksamhet riktad mot nordiska pensionsfonder och försäkringsbolag.

Bolaget arbetar redan med stora institutioner genom att erbjuda färdiga portföljer och olika investeringslösningar- och strategier.

Annons

Annons

Tanken med rekryteringen av Mats Langensjö är att Lombard Odier ska använda hans kunskap inom branschen och utveckla sin rådgivarkapacitet gentemot försäkringsbolag och pensionsfonder i Norden och bli en mer långsiktig partner, enligt Lombard Odiers talesman.

Kapitalförvaltningsorganisationen av Lombard Odier-koncernen ansvarar för närvarande för 54 miljarder dollar, enligt siffror från slutet av juni.

Efter att ha avslutat AP-fondsutredningen blev Langensjö vd för Brummer & Partners livförsäkringsverksamhet. Han lämnade dock efter bara ett år av oklara skäl. Det framgår inte vad han har gjort sedan han lämnade Brummer men han har även haft egna rådgivningsverksamheten M.Langensjö&Company sedan 2010.

Realtid.se söker Mats Langensjö för en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons