Bank

Landshypotek Bank utmanar på bolånemarknaden

Landshypotek Bank utmanar på bolånemarknaden med en helt digital ansökan och en utlåningsränta på 0,99 procent.

Publicerad 2017-09-13

Landshypotek Bank har efter 180 år nu även öppnat för bolån till hus.

– Det behövs alternativ för kunderna som vill låna till hus runt om i landet. Vi är en annorlunda bank, med samma trygghet som andra banker men med starka värderingar för kunder i hela landet och transparens. Nu kan vi erbjuda våra nya kunder ett bra bolån till väldigt bra ränta. Vi har en tydlig modell för kunden och en helt unik digital ansökan, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tf vd på Landshypotek Bank.

Under en begränsad tid kommer bankens nya kunder kunna få 0,99 procent effektiv ränta, meddelar banken i ett pressmeddelande.  Räntan varierar i en transparent modell mellan 0,99–2,04 beroende på belåningsgrad. Banken fokuserar på bottenlån med huset som säkerhet.

– Vi riktar oss främst till husägare utanför storstäderna. Många banker fokuserar på Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi vill utveckla oss till hela landets bank. Det behövs en ny aktör som inte har storstadsfokus, men som vill vara bäst just på att erbjuda bottenlån. Vi har en stor möjlighet att bli en bank för fler.

Landshypotek Bank ägs av 41.000 jord- och skogsbrukare runt om i hela landet, och allt överskott går tillbaka till deras verksamhet. 

Platsannonser