Bank

Landshypotek Bank fortsätter utmana om bolån

Landshypotek Bank fortsätter att utmana på bolånemarknaden. Banken sänker nu flera av boräntorna och förbättrar sitt erbjudande till en ny bästa ränta på 1,19 procent.

Realtid.se
Publicerad 2019-05-09

Landshypotek Bank har en öppen räntemodell där ränta erbjuds efter belåningsgrad och bindningstid. Nu sänks flera av de räntor som erbjuds nya bolånekunder, för alla belåningsgrader och med bindningstiderna tre månader, ett år och två år. Samtidigt möjliggör banken för att fler ska erbjudas bästa räntan på 1,19  procent (1,20 procent effektiv ränta). Den gäller nu för bolån för nya kunder med upp till 60 procent belåningsgrad.

– Vi har sedan vi startade med bolån konsekvent erbjudit en riktigt konkurrenskraftig ränta och haft öppna villkor på marknaden. Vi justerar räntorna efter våra kostnader för upplåningen. Nu har vi chans att erbjuda ännu bättre räntor och dessutom erbjuda vår bästa ränta till allt fler, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank, i en skriftlig kommentar.

Under april har banken i snitt lånat ut till en ränta på 1,27 procent för bolån med tre månaders bindningstid och 1,29 procent för lån med ett års bindningstid.

Platsannonser

Logga in