JuridikNyhet

Lågt förtroende för EBM:s ledning

Monica Rodrigo, EkobrottsmyndighetenMonica Rodrigo, Ekobrottsmyndigheten
Monica Rodrigo, generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Medarbetarna på Ekobrottsmyndigheten har lågt förtroende för hur myndigheten leds, visar en ny undersökning av arbetsmiljön.

Realtid.se

För drygt ett år sedan krävde facken en medarbetarundersökning om arbetsmiljön. Då hade det inte genomförts någon sådan undersökning sedan 2015.

I slutet av förra året genomfördes undersökningen och resultatet visar att förtroendet för ledningen är lågt och att det finns ett antal medarbetare som anser sig utsatta för kränkande särbehandling. Det rapporterar Publikt.

Resultatet av undersökningen redovisas i form av indextal mellan 0 och 100, där 100 är bästa möjliga resultat. Påståendet ”Jag har förtroende för hur myndigheten leds” får ett indextal på 39.

Annons

I ett meddelande på EBM:s intranät, skriver generaldirektör Monica Rodrigo att ”Det är allvarligt att förtroendet är lågt för hur myndigheten leds. Det arbete som jag startade förra våren för att utveckla mitt eget ledarskap och vår ledningsgrupp behöver fortsätta.”

I undersökningen förekommer 97 svar som lyfter fram diskriminering, kränkande särbehandling, trakasserier eller sexuella trakasserier.

 

Annons

 

Annons