Annons

Annons

"Låga avgifter ger stor volym"

Avanza breddar sitt utbud av billiga fonder med Avanza Emerging Markets, med en förvaltningsavgift på 0,15 procent. Avanzas vd Rikard Josefsson förklarar affärsmodellen.

Låga avgifter, betyder ju också lägre intäkter för er - hur har ni tänkt här?
– Låga avgifter ger stor volym. Det är så vi har tänkt. Sen är det ju så att de flesta av våra kunder även investerar i andra fonder hos oss. Låga avgifter och många fonder betyder win-win både för Avanza och för våra kunder.

Hur kom ni fram till att just den här fonden behövdes?
– Utöver Avanza Global, som har 55 procent av innehavet i USA och Avanza Zero som är en passivt förvaltad indexfond som följer de 30 mest handelsomsatta bolagen på Stockholmsbörsen så blir vår nya fond ett bra komplement. Avanza Emerging Markets gör det både billigare och enklare att nå världens tillväxtmarknader såsom Kina, Sydkorea och Brasilien. 

Enligt en färsk rapport från PwC, som vi publicerade i går torsdag kommer fondavgifterna totalt sett att pressas med 20 procent fram till 2025. Gör ni samma analys? Hur påverkar det er?
– Jag kan inte säga något om procent, men att avgifterna kommer att fortsätta att pressas - det tror vi också. Vi möter det genom att fortsätta erbjuda ett stort urval av fonder. Med en stor volym, fortsätter vi tjäna pengar.

Annons

Annons

Någonting mer du vill säga om era fonder eller läget för Avanza just nu?
– Det går bra för Avanza och extra tillfredställande just i dag är att den nya fonden har tagits emot så väl. Vi marknadsförde den för första gången i går kväll i sociala medier. Redan nu på morgonen kunde vi se att det fanns ett stort intresse från kunderna.  Väldigt hög aktivitet!

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons