FinansNyhet

Kvartett blir rådgivare för Lendify

Rådgivningskvartetten tillsammans med Lendifys IR-chef i mitten.
Publicerad

Det är en namnkunnig kvartett som Lendifys Erika Eliasson lyckats plocka in i bolagets Advisory Board. ”De är några av landets mest kunniga personer gällande investeringar”, säger Erika Eliasson om Andra Farhad, Eva Redhe, Catharina Lagerstam samt Ann Grevelius.

Realtid.se

IR-chefen på Lendify, Erika Eliasson, skriver i bolagets blogg att ”Lendify ska på allvar utmana bankerna och vi vill förändra finansbranschen”. Efter fyra år på marknaden vill Lendify skapa ett nätverk/advisory board ”bestående av några av landets absolut mest kunniga personer inom investeringar”, framgår det av inlägget.

Eva Redhe, Catharina Lagerstam, Ann Grevelius samt Andra Farhad blir Lendifys nya rådgivare.

Erika Eliasson träffade Eva Redhe när hon arbetade på Erik Penser Bank då Eva Redhe var vd för Penser Fondkommission. Eva Redhe är i dag investerare och styrelseproffs.

Annons

På Erik Penser Bank träffade Erika Eliasson även Catharina Lagerstam som var styrelseledamot i banken. Catharina Lagerstam är investerare och styrelseproffs och har bland annat blivit omnämnd de senaste åren i samband med turbulensen i HQ där hon under våren 2010 innan kraschen meddelade övriga styrelsen om att bankens derivatpositioner var problematiska.

Ann Grevelius har bland annat arbetat som CIO, Global Head of Investment Strategy och chef för svenska och nordiska aktier både på Handelsbanken och SEB. Nu driver hon robotrådgivaren Opti, är senior advisor på GB Bullhound samt är styrelseproffs. 

Andra Farhad driver Börshajen. Igår mottog hon utmärkelsen som årets stjärnskott på Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor 2018. För en vecka sedan meddelade bolaget att man startat ett samarbete med Börshajen.

Annons

Erika Eliasson avslutar:

– Och vad har de gemensamt? De är några av landets mest kunniga personer gällande investeringar, jag beundrar dem för deras mod och etik, de kommer att bidra till Lendifys framgång och de är kvinnor!

Annons