Fastigheter

Kungsleden investerar 385 miljoner i designhotell

Ska byggas i nya Stockholms-stadsdelen Hagastaden som länkar samman Vasastan och Solna.

Uppdaterad 2016-02-29
Publicerad 2016-02-29

Kungsleden och Nobis tecknar 20-årigt hyresavtal för ett nytt designhotell på Gävlegatan i stadsdelen Hagastaden som nu växer fram som ska länka samman Solna och Vasastan.

Stadsdelen blir även en hubb för life science-forskning och företag inom sektorn, liksom ett stort bostadsområde.

Det nya hotellet får en totalyta på 9.500 kvadratmeter, 242 rum, konferensanläggning och restaurang. Kungsleden investerar 385 mijoner kronor i projektet som beräknas bli klart undet hösten 2018.

– Stockholm är en unik stad med fantastiska ytor bakom våra vackra husfasader men som oftast är stängda för den breda allmänheten. Vi vill istället öppna upp en inbjudande gård och skapar tillsammans med Nobis en destination – en oas i staden – i Stockholms mest expansiva och spännande område dit alla är välkomna för att uppleva något alldeles speciellt, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, i en kommentar.

Den andra etappen inkluderar 5.500 kvm kontor i byggnaden mot Gävlegatan och beräknas färdigställas 2021.

Kungsleden äger sedan 2014 fastigheten Blästern 14 på Gävlegatan i Stockholm, alldeles intill Torsplan som angränsar till nya stadsdelen.

Fastigheten omfattar totalt 15.000 kvadratmeter kontor och som ny byggs om för att inrymma designhotellet. Utöver hotellet uppgörs kontorsytor på sammanlagt 5.500 kvadratmeter. I byggnaden har bland annat Philips Sverige haft kontor och magasin tidigare.

– Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden, kommenterar Sandro Catenacci, vd Nobis AB

Annordia har varit rådgivare åt Kungsleden.

Platsannonser