Finans Nyhet

Kulturministern

Publicerad

…är inte rädd för att ge sig ut och kolla kulturen på Berns. Realtid.se var där.

Vem? Kulturminister Leif Pagrotsky

Var? Riche i Stockholm

När? 01.45, morgonen mot söndagen den 14 november

Annons

Klädsel? En lite för stor kavaj av den typen som Leif Pagrotsky alltid har.

Citat? ”Jag är ute och kollar kulturen. Gör lite research, kan man säga.”

Drycker? Vitt vin.

Annons

Fylla? Leif var salongsberusad, men inte mer.

Sällskap? En ung man som kallade sig ”Benny Blanco” och en för oss okänd kvinna.

Det är rättvist att tala om ”en helkväll” när vi sammanfattar Leif Pagrotskys lördagskväll. Han började flådigt med en bättre middag på Riche vid 21-tiden. Efter kaffe och avec, satt han och betraktade alla unga människor som forsade in i lokalen. Leif drack husets vita vin och tyckte mycket om det. Efter varje klunk kisade han så mycket att det såg ut som om han somnade till.

Annons

Pagrotsky var kvar på Riche tills de tände upp klockan 02.10. Kvällen var emellertid alls inte slut – färden gick mot Berns Salonger, där det rådde visst kaos vid insläppet. Leif, som är kort, hade väldigt svårt att hävda sig bland de andra. De slutade med att han kröp UNDER repen och promenerade in med sitt sällskap. Pagrotsky beställde ”det ni har på fat” i en av barerna och höll sin öl med två händer. Handföringen gjorde att ölen såg ut som en pokal och att Pagrotsky just hade vunnit ett viktigt förstapris.

Pagrotsky omsvärmades hela tiden av nyfikna fylleungdomar som ville tala om allt från fem-tillstånd till hårdrock. Pagrotsky behöll under hela kvällen det St Tropez-leende som kännetecknar honom. Pagrotsky hade för övrigt så kul att han var sist ut från Berns när det stängde klockan fyra på morgonen. Han stod länge och ”eftersnackade” med kidsen utanför Berns dörrar. Sen tog han en vurre, högg en taxi och försvann.

Realtid.se

Annons