Foto: TT
Foto: TT
Finans

Kry tar in 2,6 miljarder - siktar på förvärv

Det digitala sjukvårdsföretaget Kry tar via en finansieringsrunda in över 300 miljoner US-dollar (262 miljoner euro) för att snabba på sina europeiska expansionsplaner.

Uppdaterad 2021-04-27
Publicerad 2021-04-27

Serie D-finansieringsrundan leddes av CPP Investments (CPPIB) och Fidelity Management & Research LLC med deltagande från befintliga investerare, inklusive Ontario Teachers 'Pension Plan (Ontario Teachers'), Index Ventures, Accel, Creandum och Project A. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kry kommer att använda investeringen för att skala sin plattform och bygga på både sin verksamhet som vårdgivare samt ytterligare geografisk expansion.

Patienter kommer att få tillgång till ett bredare utbud av sjukvårdspersonal såsom psykologer, hudläkare, sjukgymnaster och barnläkare. Dessutom kommer den att investera i digitala vårdverktyg för att stödja kroniska sjukvårdsförhållanden.

Kry som grundades 2015 har hittills hjälpt över tre miljoner patienter att få tillgång till vården. Företaget växte under 2020 med över 100 procent jämfört med året före. 

Kry kommer också att använda den extra finansieringen för att utöka sitt team och utforska ytterligare förvärv och strategiska partnerskap.

J.P Morgan agerade som Lead Placement Agent och Goldman Sachs agerade som placeringsagent.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in