Personliga relationer och enveten kamp

Vilda västern-vågor, bostadbubblor och Per Lindvalls kamp. Det är något av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Johan Såthe
Publicerad 2020-01-11

Att döma av bristande trängsel på lokaltrafiken och antalet lediga bord på både Sturehof och Riche verkar stockholmarna inte skynda sig tillbaka till jobbet efter det långa jullovet.

Eller har vi kanske sett toppen på högkonjunkturen?

I vilket fall: Realtids redaktion är tillbaka och redo för en ny säsong.

Reporter Sara Johansson rivstartade med ett avslöjande om Allra som konkurrenterna rewritade (journalistlingo för ”skrev av”.

Missade du nyheten - kan du läsa den här>>

***

Sophie Nachemson-Ekwall, forskare inom bolagsstyrning vid Handelshögskolan i Stockholm, skrev i veckan en mycket läst debattartikel hos Realtid.

Hon befarar att MIFD2-reglerna kan leda till försämrad genomlysning av små och medelstora bolag. Vilket i sin tur kan leda till ”en vilda västern-våg”.

Läs hennes debattartikel här>>

***

Realtids krönikör Claes Folkmar är orolig för att det håller på att skapas en ny bostadsbubbla på den amerikanska marknaden. Läs hans krönika här>>

Och missa inte heller denna >>

Krönikörskollegan Per Lindvalls analys av Vattenfall och kärnkraften är det mest intressanta jag läst i ämnet på länge. Läs här>>

Dagen efter fortsatte Per Lindvall sin – det måste man ändå säga – envetna kamp för att få Riksbanken på bättre tankar.

Läs mer här>>

***

Realtids man i Skåne, Torbjörn Isacson, oroas även han över bostadsbubbor. Läs mer här>>

***

Marknaden för börsnoteringar ser lovande ut för det kommande året enligt Realtids fredagspanel (även denna artikel gav eko i annan affärspress).

Läs mer här>>

***

Jag fick i torsdags äran att vara moderator på seminariet och prisutdelningen av Årets Advokat som undersökningsföretaget Regi gör. Det var mycket lärorikt och intressant att få höra både kundernas och advokatbyråernas perspektiv av M&A-processen. Jag slogs bland annat av hur personberoende många affärsrelationer tycks vara. Vi kommer att återkomma med fler artiklar i ämnet.

Här är årets vinnare>>

Så här såg det ut>>

Här är ett referat av seminariet som jag var moderator för>>

***

Jag läser just nu reportageboken ”Ont blod : Hemligheter och lögner i Silicon Valley” av John Carreyrou. Rekommenderas starkt.

***

Jag kommer aldrig att tröttna på formel 1-dokuementären ”Senna”. Nu finns den Netflix, sportdokumentärer blir inte bättre.

***

Välkommen Olof Ehrs, ny reporter på Realtid. Olof har jobbat hos oss förr och gör nu comeback. Vi söker också fler reportrar för fast anställning, hör av dig till mig eller redaktionschef Sverker Brundin om du är intresserad.

Läs mer i vår rekryteringsannons>>

***

I söndagens karriärintervju har just Olof Ehrs intervjuat hedgefondförvaltaren Sean George Hamilton. Missa inte en bra intervju med många intressanta insikter om den svenska finansbranschen.

***

Trevlig helg!

Platsannonser

Logga in