Annons

Annons

Lagarbete och barska krönikörer – nu laddar vi för nästa steg

Gubbsura krönikörer i toppform, saknaden efter Gabriel Mellqvists flugor och Realtids avslöjande om Brummer & Parterns. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Johan Såthe

Johan Såthe

chefredaktör, ansvarig utgivare

Realtid har under det gånga året utvecklats mycket. Vi har stärkt den redaktionella kvalitén och stadigt fortsatt att locka allt fler läsare. Våra nyheter är citerade av våra konkurrenter i stort sett dagligen och Financial Hearings rankade i sin senaste undersökning Realtid som Sveriges näst bästa digitala affärssajt. Det är hårt lagarbete som ligger bakom framstegen. Nästa år kommer Realtid att ta nya steg – men det återkommer vi till inom kort.

Under jul- och nyår kommer Realtid att hålla öppet under de dagar börsen är öppen, men det blir färre nyhetsbrev. Söndagens karriärintervju och min lördagskrönika tar ledigt till den 12 januari. Stort tack för att du läser Realtid!

***

Annons

Annons

Realtids nyhetsmaskin Sara Johansson avslöjade i veckan hedgefondbolaget Brummer & Partners nya fond Frost.

Läs mer här>>

...och här>>

***

Allrarättegången har avslutats, Sara Johansson var där under den sista dagen.

Läs mer här>>

***

Realtids krönikör Per Lindvall vill skicka konjunkturinstitutet på kurs.

Läs mer här>>

 

En av de mest fascinerande sakerna i finansvärlden – och oroande enligt många experter – är amerikanska Fed:s hantering av reporäntan, vilket gjort att Fed på kort tid har ökat sin balansräkning avsevärt.

Läs mer här>>

***

Är inte oroligheterna i Hongkong underrapporterade i medierna?

***

Apropå Allrarättegången. Krönikör Claes Folkmar ger nedan ett mycket läsvärt och intressant perspektiv på hur PPM-bedragarna har lurat pensionsspararna. Liksom Per Lindvall är Claes Folkmar som bäst när han är lite gubbsur.

Läs mer här>>

***

Handelsbankens tv-kanal EFN lägger ner programmet  ”Börslunch” avslöjades i veckan.

Läs mer här>>

Jag kommer att saka EFN:s Börslunch, det har funkat bra som podd för mig (trist bara att missa Gabriel Mellqvists tjusiga flugor och slipsar). Gillade det tydliga, enkla och börsnördiga formatet. Gissar att programmet har en kärna fans som verkligen sörjer att inte få sin dagliga dos nördigt börssnack. Jag hör till den gruppen. Å andra sidan var det en smal produkt som kanske inte riktigt levererade vad Handelsbanken ville få ut av sin tv-satsning?  Det ska bli intressant att se vad EFN gör istället, ribban ligger rätt högt efter Börslunch. Men ofta känns förändringar som negativa precis när de sker, efter relativt kort tid tycker alla att det nya blev bättre.

***

Realtids panel tror på stigande börskurser kommande år.

Läs mer här>>

Det var kraftiga fall och rejäl krisstämning på börsen för exakt år sedan om ni minns. ”Mitt minne är bra men kort”, sa min far sa.

***

Våldsfilmer är verkligen inte min grej, men ”The Irishman” på Netflix var faktiskt riktigt bra.

***

I årets sista karriärintervju har Miriam Istner-Byman träffat Michael Wigge som tog steget och startade egen byrå efter 30 år som anställd på Vinge. Nyfikenhet, tajming och empati är tre förklaringar till hans framgång.

***

Nu tar vi lov. God Jul!

Läs allt om:

Annons

Annons

Tidigare krönikor

Senaste krönikorna