Annons

Annons

Joanna_534.jpg

Joanna Redebrandt Törngren
Joanna Redebrandt Törngren bor i Göteborg och har ett förflutet som vd på Unga Aktiesparare.

"Det är bra att ha hedgat sig"

Att få ihop livspusslets alla delar är inte så lätt. Här berättar vår nya krönikör Joanna Redebrandt Törngren vad hon och hennes familj gjort för val när det gäller privatekonomi, småbarnsliv och karriär.

Joanna Redebrandt Törngren
Joanna Redebrandt Törngren

Joanna Redebrandt Törngren

Egenföretagare, investerare och småbarnsmamma.

Genom olika karriärnätverk har jag genom åren haft möjligheten att följa Anna Kinberg Batra. Hon har delat många kloka erfarenheter och tips, framförallt tre har jag tagit med mig och har stor nytta av:

1. Livspusslet har för många bitar för att det ska gå ihop.

2. Var inte rädd för att ta hjälp för att få ihop det.

Annons

Annons

3. Välj en chef som ser ditt bästa och pushar dig i rätt riktning – även i perioder när du själv, av olika anledningar, kanske inte riktigt har koll på din kompass.

Det dåliga samvetet och rädslor

Som småbarnsförälder, egenföretagare, nybliven husägare och karriärist ger Annas tips mig en skön utgångspunkt. Jag tror att många småbarnsföräldrar, liksom jag själv, ofta tampas med dåligt samvete över att inte få ihop tillvaron utan att göra avkall på sig själv, sin relation, sin karriär eller ambitionen att vara en bra och närvarande förälder. För att inte tala om rädslan för att hamna i ”kvinnofällan”, eller för all del ”mansfällan”, och riskera att bli fattigpensionär om man väljer att gå ner i arbetstid.

En del par vi känner, exempelvis mina svärföräldrar, har gjort uppdelningen där kvinnan sköter hemmet och mannen drar in stålarna – min svärmor ville vara hemma och det är ju fantastiskt om man kan komplettera varandra på det sättet.

Pusselbitar och aktiebolag

Tyvärr vill varken min man eller jag sluta jobba för att sköta hemmet. Vi har stött och blött livspusslet och dess utmaningar i många och långa diskussioner med varandra, våra föräldrar och andra småbarnsföräldrar. Vi har hittat ett tankesätt som fungerar för oss och det vill vi gärna dela med er då vi ser det som en seger om vi kan hjälpa en enda barnfamilj att få lite bättre samvete, lite mer tid och lite bättre ekonomi.

Vi tycker inte att det ska behöva bli en tråkig diskussion om vems kalender som är viktigast eller vem som gör mest hemma då det inte leder till något konstruktivt. Då vi lever småföretagarlivet (driver ett gemensamt aktiebolag där vi båda arbetar som konsulter) brukar vi lite skämtsamt kalla familjen och huset för ”Familjen AB”. Vårt liv består, i stort sett, alltså av fyra ”AB:n” eller pusselbitar: ”Familjen AB”, ”Vårt Bolag AB”, ”Fredrik AB” (min man) och ”Joanna AB”.

För att få ihop tillvaron lättare har jag (Joanna AB) i samband med att vi blev föräldrar gått ner både i arbetstid och ersättning. Jag har bytt tjänst internt hos min största uppdragsgivare EGN Sverige, där jag är redaktör på EGN Magazine, för att kunna arbeta hemifrån och ha helt flexibla arbetstider. Vi flyttade från Stockholm till Göteborg för att vi vill att vår son ska få en nära relation med sina far- och morföräldrar, men jag arbetar alltså kvar i Stockholm.

Hur väljer jag?

Nu sitter vi en en lyxig situation då vi har avsagt oss uppdrag och får tacka nej till fler eftersom vi har beslutat att inte anställa, en situation vi naturligtvis har arbetat hårt för att komma till.

Anledningen till att jag har valt min nuvarande största uppdragsgivare är tveklöst att jag har två chefer som är helt fantastiska och naturligtvis att jag får bra betalt. EGN är som en liten extra professionell familj – vilket är ovärderligt och roligt.

Trots att vårt bolag är ägarstyrt så firar vi våra framgångar med råge. Vi har varit i New York och nu senast i London. Jag har hittills inte pratat med någon som har ett småbarnsupplägg som lockar mig mer, vilket känns kul.

Time is money

Problemet är att jag inte tjänar lika mycket pengar nu som jag hade gjort om jag inte hade bytt tjänst eller gått ner i tid. Det i sig inte en big deal just nu, men med tiden kommer gapet mellan Fredriks och min intäktskurva att växa sig allt större om vi inte reglerar den redan nu.

Eftersom vi, tveklöst, tycker att ”Familjen AB” är det av våra "fyra bolag” som är absolut viktigast, ska det så klart löna sig privatekonomiskt att driva det – en konkurrenskraftig lön ska därmed utgå för att främja engagemang och prestation. Därför har vi reglerat våra ersättningar så att den som är hemma får dubbel pensionsavsättning, högre lön och extra utdelning.

Att ha tagit tag i vår privatekonomi och vår pension känns tryggt, fair och framförallt kul. Ok, jag kanske är liiite mer taggad än vad Fredrik är, han förstår min poäng men tycker såklart att jag är lite knäpp eftersom vi planerar att leva tillsammans ”tills döden skiljer oss åt” och då innebär vårt upplägg ingen skillnad i praktiken eftersom vi har delad ekonomi.

Men! Som vi alla vet – man kan inte förutse framtiden och OM man ”gift sig med en fallande aktie” är det bra att ha hedgat sig.

Joanna Redebrandt Törngren har tidigare varit vd för Unga Aktiesparare, chefredaktör för Stock Magazine och frilansat som ekonomijournalist för tidningen ”Passion for Business”. Hon är medgrundare till nätverken "Finanskvinnor Sthlm” och ”Det Goda Nätverket” (Hungerprojektet). Idag är hon egenföretagare, småskalig investerare och småbarnsmamma.

Annons

Annons

Tidigare krönikor

Senaste krönikorna