Krönika

Därför topprankas Realtid.se

Realtids är Sveriges näst bästa ekonomisajt, podden Macro Voices tuffa besked till Sverige och Per Lindvalls "minsky moment". Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika.

Johan Såthe
Publicerad 2019-06-22

Nu måste jag skryta lite – igen. Jag förstår om det blir lite tjatigt eller till och med framstår som aningen självgott. Men när Realtid rankas som Sveriges näst bästa ekonomisajt av Financial Hearings måste vi uppmärksamma detta. För jag tycker att det är en mycket stark prestation av Realtids redaktion att placera sig före norska mediejätten Schibsteds SvD Näringsliv och den pigga uppstickaren breakit.se. Och många andra, enligt Finansicial Hearings var det vara bara Bonniers drake Dagens Industri som placerade sig före realtid.se i klassen digitala medier.

Läs mer här:

***

Realtids krönikörer Per Lindvall och Claes Folkmars artiklar hör alltid till våra mest lästa artiklar.

Per Lindvall skrev i veckan om ett av sina favoritämnen, den svaga kronan.

Läs här:

Per Lindvall varnar också för ett kommande ”minsky moment”. Det är en artikel du borde läsa.

Claes Folkmar lyfte frågan om politikerna verkligen förstår problemen med kapitalförsäkringar för onoterade bolag.

Claes Folkmar skrev även hur illikvida tillgångar riskerar att skada förtroendet för fondbranschen.

***

Nu är det klart – det blir Göran Persson som tar över som styrelseordförande Swedbank. Det ska bli mycket spännande att följa hur "HSB" tar sig an sitt uppdrag.

Läs mer här:

Ni vet ju vad jag tycker om Göran Persson.

***

Den här veckan handlade ett av podden Macrovoices avsnitt om – den uppenbarligen farligt svaga – svenska ekonomin.

Lyssna här:

***

Finansprofilen Jan Dinkelspiel bad i veckan sina följare på Twitter om ursäkt om de eventuellt hade kopierat hans aktieportfölj och köpt Global Gaming som i veckan kraschade på börsen. Snyggt Jan, den ödmjukheten borde fler anamma.

***

Det kan verkligen kännas som en evighet innan den svenska sommaren bryter ut. Men när den väl kommer så går det fort. För Realtid betyder det att vi från och med nästa vecka går över till semesterbemanning. Redaktionen kommer att vara bemannad under hela sommaren och vi kommer givetvis att följa nyhetsflödet. Men det blir färre nyhetsbrev, krönikor och intervjuer. Bland annat tar den här chefredakörskrönikan och söndagarnas karriärintervju ledigt för att återkomma i augusti.

Stort tack till er alla läsare för bra nyhetstips, positiv feedback och kritik.

***

I söndagens karriärintervju möter du Svante Forsberg, ny styrelseordförande för Styrelseakademin. Missa inte Miram Istner-Bymans intervju.

***

Trevlig sommar!

Platsannonser