Peder Hasslev. Pressbild.
Peder Hasslev. Pressbild.
Fastigheter

Kritiken mot Rikshem avgjorde beslutet

"Hade vi tidigare känt till något av det som framkom i rapporten så hade vi reagerat direkt", säger AMF:s vice vd Peder Hasslev.

Uppdaterad 2016-03-07
Publicerad 2016-03-03

– Vi har haft den här åsikten från början och vi är glada att vi nu fått samsyn kring det här med AP4. Våra åsiktsskiljaktligheter med AP4 handlade om vd-frågan och nu är ju den löst, säger Peder Hasslev, vice vd AMF.

Han betonar att AMF tagit KPMG-rapportens skarpa kritik mot Rikshems ledning som framförs i rapporten på allvar från början.

– Det har spelat stor roll för vårt ställningstagande. Min ståndpunkt är att rapporten ger en helhetsbild som jag inte tycker är acceptabel. Hade vi tidigare känt till något av det som framkom i rapporten så hade vi reagerat direkt, säger Hasslev.

Hur ska Rikshem få bukt med sina kulturella problem?

– Rapporten har varit fokuserad på ledningen och den problemställningen löser sig nu och jag har inga indikationer på att det här en utbredd kultur i Rikshem.

Bolagets ordförande Mats Mared ska, enligt Di, i går ha skickat ett brev till bolagskontakter där han mer eller mindre hyllar vd:n Jan-Erik Höjvall som nu sparkas – detta trots att Mared redan i går visste var AMF och AP4 stod i den frågan. Men Hasslev vill inte kommentera Mareds agerande.

– Jag har inga kommentarer till vad han sagt eller inte sagt. Vi har en stämma nästa fredag och då får vi se hur den nya styrelsen ser ut, säger han och tillägger att AMF tagit fram förslag på hur AMF:s bidrag till styrelsen ska se ut, men att man återkommer till det i samband med stämman 11 mars.

Hur vill ni att bolaget ska gå vidare?

– Vi vill att Rikshem fortsätter på den inriktning man har i dag och med oförändrad strategi. Det är viktigt att bolagets kunder och uppdragsgivare känner sig trygga i att man även fortsättningsvis lever upp till sina åtaganden.

Vem efterträder Höjvall?
– Det är för tidigt att säga. Vi måste få till en ordnad och bra process först.

Platsannonser