Patrik Meijer, vd Sparbanken Skaraborg.
Patrik Meijer, vd Sparbanken Skaraborg.
Bank

Kritik mot Swedbank-styrelsen inifrån Sparbankerna

Alla inom Sparbanksgruppen är inte nöjda med Swedbanks styrelse. 

– Vi vill att de reder ut sina problem så fort det går, säger Sparbanks-vd:n Patrik Meijer till Dagens Industri.

Publicerad 2019-04-04

Vid Swedbanks tumultartade årsstämma i förra veckan, då vd Birgitte Bonnesen fick sparken, beviljades samtidigt styrelsen ansvarsfrihet. Men sedan dess har allt fler kritiska röster hörts mot bankens styrelseordförande Lars Idermark.

Officiell talesperson för Sparbanksgruppens 70-talet medlemmar är Lennart Haglund. Han tycker inte att det är någon brådska att byta ut Lars Idermark och vill på DI:s fråga inte ytterligare kommentera saken. Det vill inte heller majoriteten av Sparbankschefer. 

Men Patrik Meijer, vd på Sparbanken Skaraborg talar däremot ut i en intervju med DI. Han är ”bedrövad” över det som har hänt. Om Lars Idermark ska sitta kvar som ordförande eller inte är enligt honom en komplex fråga.

– Den åtgärden som nu har gjorts kommer möjligtvis inte att räcka, sedan är jag inte rätt person att bedöma om Lars Idermark räcker till, säger han.

– Vi vill att de [Swedbank] reder ut sina problem så fort det går. Om det innebär att styrelsen omsätts så fort som möjligt, då blir det så, säger Patrik Meijer till DI.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in