Annons

Annons

Kreab värvar Gunnar Hökmark

Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark blir ny International Senior Advisor på pr-byrån Kreab. 

Gunnar Hökmark blir ny International Senior Advisor på Kreab med Stockholmskontoret som bas, men kommer också att arbeta nära Kreabs kontor i Bryssel och vara en resurs för Kreabs kontor i hela världen.

– Vi är mycket nöjda med att få Gunnar Hökmark till Kreab. Genom rekryteringen av Sveriges mest rutinerade Europaparlamentariker stärker vi ytterligare vårt erbjudande när det gäller förståelsen av hur Europa och EU utvecklas och hur det påverkar företag och organisationer i olika länder, säger Charlotte Erkhammar, koncernchef på Kreab, i ett pressmeddelande. 

Gunnar Hökmark har de senaste 15 åren varit delegationsledare för Moderaterna i Europaparlamentet och bland annat  vice ordförande för EPP-gruppen med ett ledande ansvar för lagstiftning vad gäller bankkrishantering och bankunionens grunder, telekom- och spektrumpolitik liksom för forskning och energimarknader. Han har också varit ledande i arbetet för utvidgning och samarbetet med det Östra partnerskapet.

Annons

Annons

– Jag har i flera olika former följt Kreabs arbete under många år, både i Stockholm och i Bryssel, och har genomgående imponerats av den hederlighet och integritet som präglar företaget och som ger en professionalism och respekt för det politiska beslutsfattandet. Därför ser jag mycket fram emot att få verka tillsammans med Kreabs många duktiga experter och rådgivare, säger Gunnar Hökmark i pressmeddelandet. 

Dessförinnan var Gunnar riksdagsledamot i mer än 20 år och partisekreterare under närmare 10 år.

Gunnar Hökmark är i dag bland annat ordförande i tankesmedjan Frivärld och i Svenska Försäkringsförmedlares Förening, Sfm.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons