Erika Eliasson. Foto: Lendify
Fintech

Kraftigt ökad utlåning för Lendify

805 miljoner kronor har nu totalt lånats ut via marknadsplatsen för lån sedan starten. Även antalet aktiva investerare har ökat med 50 procent på knappt ett halvår.

Uppdaterad 2018-04-09
Publicerad 2018-04-09

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fram till den 31 mars 2018 har 805 miljoner kronor lånats ut via marknadsplatsen vilket innebär en tillväxt i total utlåning på 665 procent de senaste tolv månaderna.

Under helåret 2017 lånades sammanlagt 572 miljoner kronor ut via marknadsplatsen, och under det första kvartalet 2018 ytterligare 183 miljoner kronor ut vilket är 236 procent högre utlåning än under första kvartalet i fjol.

– Vi gick från noll till en bra bit över en halv miljard i årsvolym på drygt tre år och nu närmar vi oss miljardvallen. Det är vi förstås stolta över. Samtidigt är vår andel av svenska hushålls blancolån fortfarande liten, så vi har höga ambitioner för fortsatta rekordsiffror, kommenterar bolagets IR-chef  Erika Eliasson.

Antalet aktiva investerare uppgick vid slutet av årets första kvartal till 6 525 personer.

Lendify

Stockholmsbaserade Lendify har 30 anställda och erbjuder en internetbaserad så kallad peer-to-plattform (P2P) för lån.

Grundtanken är att låta privatpersoner låna ut pengar till andra privatpersoner. Och bolagets målsättning är därmed att utmana bankers utlåning. I oktober 2017 hade 4.250 personer lånat ut pengar via plattformen.

Bolaget vill expandera till Norge och Finland, ta fem procent av blancolånsmarknaden och bli en börs för lån i Norden. Det utesluter inte banksamarbeten, men vill inte gå till börsen.

Bland Lendifys ägare återfinns Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, affärsängeln Fredrik Wallenberg samt Vostok New Ventures vd Per Brilioth och Lundin-toppen Ashley Heppenstall.

Platsannonser