Annons

Annons

liggande_5M1A12791.jpg

Erika Eliasson chef för investerarrelationer på Lendify. Foto: Pressbild
Erika Eliasson chef för investerarrelationer på Lendify. Foto: Pressbild

Kraftig volymtillväxt för Lendify

Peer-to-peer-bolaget förmedlade lån för 135 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret och har nu 2.500 aktiva investerare.

Lendify, en marknadsplats för lån, växer. Under det gångna räkenskapsåret – som är brutet och sträcker sig från 1 maj 2016 till 30 april i år – förmedlade bolaget lån för motsvarande 135 miljoner kronor, varav merparten, 83 miljoner kronor, mellan januari-april i år.

– Vi är glada över att vi förmedlar volymer på dessa nivåer och över att vi sätter nya rekord nästan varje vecka. Fler och fler investerare upptäcker oss och tillgångsslaget samt ser möjligheterna med att investera direkt i korgar av krediter. Det finns alternativ till högt värderade börser och räntesparande med nästintill obefintlig ränta. Det har vi bevisat, säger Erika Eliasson som är investeraransvarig på Lendify.

Lendify tillhandahåller en digital peer-to-peer-plattform för lån mellan privatpersoner. Antalet aktiva långivare uppgår nu till 2.500.

Annons

Annons

Bolaget drivs som betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen och har 30 anställda på sitt Stockholmskontor på Östermalmstorg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons