"Som medborgare vill vi att den offentliga sektorn drivs och fungerar optimalt. I det arbetet kan KPMG bidra på många sätt. Vår bredd är vår styrka, vi kan stötta inom såväl revision och granskning som inom risk-, förändrings- eller effektiviseringsfrågor", säger Magnus Larsson, partner och branschansvarig för offentlig sektor på KPMG Sverige. Foto: KPMG
Revision

KPMG vinner mark i offentlig sektor

Under de senaste två åren har KPMG storsatsat på offentlig sektor, vilket nu har burit frukt. Samtidigt ökar revisionsjätten rekryteringen inom sektorn.

Uppdaterad 2020-06-16
Publicerad 2020-06-16

Tillväxten för KPMG inom offentlig sektor har skett över hela landet, med fokus på storstadsregionerna. KPMG har haft stora vinster inom revisions- och rådgivningsområdet både på kommunal, regional och statlig nivå, och också vunnit flera betydande ramavtal med Region Stockholm och Stockholms stad samt med Kammarkollegiet vilket omfattar över 300 myndigheter och verk.

–Självklart är det fantastiskt roligt när man sätter ett utmanande mål och når det. Våra intäkter inom sektorn har ökat rejält de här två åren och siffrorna ligger väl i fas att motsvara de 100 rekryteringar vi pratade om. Men vi är långtifrån mätta och nöjda, nu måste vi fortsätta växa och rekrytera för att ta nästa steg, säger Magnus Larsson, partner och branschansvarig för offentlig sektor på KPMG Sverige i en skriftlig kommentar.

–Som medborgare vill vi att den offentliga sektorn drivs och fungerar optimalt. I det arbetet kan KPMG bidra på många sätt. Vår bredd är vår styrka, vi kan stötta inom såväl revision och granskning som inom risk-, förändrings- eller effektiviseringsfrågor.

Rekryteringsbehovet rymmer allt från auktoriserade revisorer och strategiska rådgivare till juniora konsulter och nyexaminerade som brinner för offentlig sektor. Inom områden som GRC, hälso- och sjukvård samt sektorns basverksamheter såsom utbildning och omsorg är konsultbehovet stort.

–Jag vill verkligen lyfta hur enormt roligt och stimulerande det är att jobba i uppdrag mot offentlig sektor. Att vara delaktig i att göra samhället bättre, tryggare och mer hållbart. Att få insyn i vad våra skattepengar går till och kunna bidra till att de används klokt. Helt enkelt vara med och göra skillnad, förklarar Magnus Larsson.

Offentlig sektor har i allra högsta grad påverkats av coronapandemin. Men hur har det rådande läget påverkat KPMGs arbete inom sektorn?
–Vi ser inte någon minskad efterfrågan, bara en annorlunda. Det rullar på med bland annat strategiska projekt kring effektivisering. Och revision och granskningar är ju inget man slutar med på grund av en pandemi. Vi utvärderar och reviderar även covid-19-arbetet åt flera offentliga myndigheter. Sammantaget skulle jag säga att vi kunnat fortsätta leverera och växa på ett bra sätt, säger Magnus Larsson.

Platsannonser

Logga in