Revision

KPMG utökar sin satsning på tull och exportkontroll

Ulrika Badenfelt blir ansvarig för tjänsteområdet för tull- och exportkontrolltjänster på KPMG.

Uppdaterad 2019-12-18
Publicerad 2019-12-18
Ulrika
Badenfelt.

I takt med att tullfrågorna blivit affärskritiska breddar nu revisions- och rådgivningsbyrån KPMG tjänsteutbudet inom skatterådgivning och erbjuder utökade tull- och exportkontrolltjänster. Ansvarig för tjänsteområdet blir Ulrika Badenfelt.

Hon kommer närmast från konkurrenten PWC där hon varit områdesansvarig för byråns tullfunktion i Sverige. Dessförinnan har hon arbetat både som tullprocessutvecklare på Volvo och som tullspecialist på advokatbyrån Vinge.

– Vi märker att efterfrågan på spetskompetens inom tullområdet ökar. De stora riskerna gör att företag vill ha vår hjälp med en optimal tullhantering och begränsning av tullkostnaderna. Vi är därför mycket glada över att ha Ulrika på plats och att vi nu kan erbjuda rådgivning på tullområdet till våra kunder, säger Tina Zetterlund, Head of Tax på KPMG i Sverige i ett pressmeddelande.

Revisions- och skatterådgivningsbranschen har en central roll i att hjälpa företag med regelefterlevnad och optimering av logistikflöden. Det rör sig både om att hantera finasiella risker och att identifiera besparingar. Detta område är mycket viktigt i dagsläget givet de enorma utmaningar som företagen står inför i samband med skärpt tullagstiftning, utökade myndighetskontroller, sanktioner samt inte minst ökad protektionism (brexit, handelskrig med mera).

– Att inte följa lagar och sanktioner kan få allvarliga konsekvenser för importörer och exportörer. Tillsammans med mitt nya team, lokalt och globalt, kommer vi att kunna hjälpa företag att göra bättre och säkrare internationella affärer, säger Ulrika Badenfelt i pressmeddelandet.

 

Platsannonser