Annons

Annons

KPMG siktar på revisioner i realtid

Med det molnbaserade verktyget Nordic Automated Standardized Audit Approach (NASAA) har KPMG automatiserat delar av den tidigare manuella revisionen. 

Stefan Andersson

– Ingen annan av ”Big 4” kan i dagsläget erbjuda sina klienter och revisorer något liknande, säger Stefan Andersson, Head of Development SME och projektledare för det Finlandssvenska projektet på KPMG, i en skriftlig kommentar.

Först ut är Sverige och Finland. Norge står på tur. Och därefter väntar KPMG globalt på att implementera verktyget.

Verktyget kommer med automatiseringen att ge revisorerna utökat stöd i sin granskning, göra revisionen mer effektiv, och samtidigt ge kunderna bättre kvalitet. 

Annons

Annons

– Med det nya verktyget kommer KPMG:s revisorer att kunna erbjuda sina klienter ytterligare värde av revisionen vilket ger kunden fler insikter, säger han.

Vad är verktygets främsta användningsområde?

‒ Ett verktyg som automatiskt hanterar verifikationer säkerställer dokumentationen och gör processerna mycket mera datadrivna. I våra tidigare verktyg har det ingått ett antal manuella handgrepp, de är nu fullt ut automatiserade.

Vad blir nästa steg i utvecklingen av verktyget?

‒ Jag ser att vi måste gå mot att kunna utföra revisioner i realtid.

Vad kommer krävas av kunden för att verktyget ska fungera?

‒ De kunder som redan i dag förser oss med samtliga transaktioner behöver inte göra något.

‒ För de som dessutom arbetar med utvecklade ERP-system, som fotograferar kvitton och utlägg, scannar leverantörsfakturor, och med e-fakturor mot kund kommer att få fördjupade insikter med vårt nya system. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons