Fintech

KPMG grundar FinTech Hub

Initiativet ska återspegla samarbetet mellan entreprenörer, investerare, företag, och myndigheter och ha fokus på att utveckla och ge rätt förutsättningar för fintech-företag.

Uppdaterad 2016-11-30
Publicerad 2016-11-30

Nu skapas en fysisk plattform för fintech-företag som verkar i Sverige.

Stockholm FinTech Hub är en oberoende, icke-vinstdrivande innovationshub. Bakom initiativet står KPMG, Matthew Argent, partner på BLC Advisors, NFT Ventures samt Invest Stockholm.

– Framväxten av fintech bolag innebär fantastiska möjligheter för Sverige. Vi har en högutbildad uppkopplad befolkning som är snabb att ta till sig ny teknik och som påskyndar utvecklingen av nya produkter och tjänster. Detta lockar fintech-bolagen. På KPMG har vi gedigen kunskap om fintech-sektorn och är starkt engagerade inom detta område. Vi vill bidra med vår kunskap och förståelse, för att främja lösningar och innovativa idéer, säger Kenneth Sörensen, partner och ansvarig för fintech på KPMG Sverige, till Realtid.se.

Tillsammans med KPMG och NFT Ventures kommer Stockholm FinTechs Hubs styrgrupp att bestå av betydelsefulla aktörer från finans- och fintech-sektorn, bland annat Invest Stockholm, SynchLaw, samt grundare av framgångsrika fintech-företag. Fler aktörer kommer att tillkännages inom kort.

Intresset för fintech är stort i Sverige.

Under de senaste fem åren har 18 procent av alla investeringar i fintech-bolag i Europa gjorts i Sverige. Siffrorna visar att Stockholm kontinuerligt drar till sig nästan en femtedel av europeiska fintech-investeringar.

Det övergripande målet med Stockholm FinTech Hub är att främja och påskynda utvecklingen av världsledande FinTech, InsurTech och RegTech startups.

– Stockholm Fintech Hub kommer att bli en inkubator som möjliggör strategiska och viktiga kopplingar mellan start-ups, myndigheter och etablerade finansiella institutioner. Det kommer bli en plats där fintech-företag kan få stöd genom hela processen, samt även få access till 42 andra fintech-hubbar över hela världen via samarbetsavtal, säger Matthew Argent, partner BLC Advisors och medgrundare till Stockholm FinTech Hub.

Den officiella invigningen av Stockholm Fintech Hub äger rum i januari 2017.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in