Annons

Annons

RQ PARTNER CONTENT ANNONS

Kött på benen för dig som vill investera vegetariskt

AV Öhman Fonder

Nästan var tredje svensk äter vegetariskt minst två gånger per vecka. Det visar en nyligen genomförd undersökning som också slår fast att andelen växtätare i vårt land ökar stadigt. Ökningen förklaras i stor utsträckning av att fler blir flexitarianer, det vill säga äter ofta vegetarisk kost, men kan även äta kött, oftast kyckling, fisk eller skaldjur.

Trenden att ersätta framförallt nötkött med alternativa produkter visar positiva tendenser även på global nivå. Enligt Pär Löfving, fondförvaltare på Öhman Fonder, skapar det en rad intressanta investeringsmöjligheter.

– Det är en ihållande trend att ha en grönare och mer hälsosam kosthållning. Det ligger i linje med ett ökat klimatfokus och en större medvetenhet om kostens hälsoeffekter. Att identifiera den här typen av trender tidigt hjälper oss att hitta framtidens vinnare på världens aktiemarknader. 

Pär letar efter bolag som gynnas av hållbara megatrender. Kopplat till kosttrenden har han investerat i det färöiska laxodlingsbolaget Bakkafrost samt i dagligvarujätten Nestlé som nyligen lanserat växtbaserade hamburgare. På temat växtbaserat kött håller han också ett vakande öga på den amerikanska uppstickaren Beyond Meat som nyligen börsnoterats.

Läs mer hos Öhman Fonder                                                                               


Viktig information:

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr på ohman.se/fondlista innan du köper andelar i en fond.


Annons

Annons

Annons

Annons

Annons