Annons

Annons

komuninvest.png

Patrick Nimander blir ny CFO på Kommuninvest
Patrick Nimander blir ny CFO på Kommuninvest

Kommuninvest rekryterar CFO från EKN

Patrick Nimander har utsetts till ny ekonomi- och finanschef för kommunernas gemensamma kreditinstitut Kommuninvest.

Patrick Nimander kommer närmast från Exportkreditnämnden (EKN), där han varit CFO sedan 2010. På Kommuninvest efterträder han Johanna Larsson, som har tillträtt en tjänst på Örebro Kommun som ekonomichef.

– Patrick har en gedigen och bred bakgrund från offentlig finansiella aktörer och vi är glada att han valt att börja på Kommuninvest. Jag förväntar mig att Patrick med sin erfarenhet av både styrning, uppföljning och verksamhetsövergripande förändringsprojekt kan ge goda bidrag i den utvecklingsfas Kommuninvest nu befinner sig i, säger Tomas Werngren, vd på Kommuninvest.

Kommuninvest har växt kraftigt sedan det startades av ett tiotal kommuner i Örebro län i mitten av 1980-talet. Idag är 288 kommuner och landsting/regioner medlemmar, och Kommuninvest står för hälften av all utlåning till kommunsektorn. Kommuninvest är Sveriges sjätte största kreditinstitut, efter de fyra storbankerna och SBAB.

Annons

Annons

Patrick Nimander har arbetat inom den offentliga finansiella förvaltningen sedan 1998, med anställningar på EKN, Riksbanken, Riksgälden och finansdepartementet i bagaget.

– Kommuninvest erbjuder en miljö där komplex finansiell verksamhet sammanförs med ett offentligt uppdrag, det tilltalar mig. Högt ställda kundambitioner och målet att vara världens bästa kommunala finansförvaltare ställer krav på en effektiv utveckling av verksamheten, men också ordning på ekonomin för att uthålligt kunna utveckla bolaget, säger Patrick Nimander.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons