Foto: Catella
Finans

Knut Pedersen slutar som vd för Catella

Vd och koncernchef Knut Pedersen har meddelat att han önskar sluta som vd för Catella. Bolaget vill ha kvar honom i styrelsen.

Uppdaterad 2019-11-18
Publicerad 2019-11-18

Fastighetsbolaget Catellas vd och koncernchef Knut Pedersen har meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd, framgår av ett pressmeddelande.

– Catella är ett fantastiskt företag som det har varit ett privilegium att leda och utveckla tillsammans med mina kollegor. Jag är stolt över det vi har åstadkommit under min tid på Catella. Catella är väl positionerat för framtida tillväxt samtidigt som bolaget står på en bred, affärsmässig och geografisk bas, säger Knut Pedersen, vd Catella.

Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll under uppsägningstiden om maximalt sex månader och lämnar sitt uppdrag senast i samband med ordinarie årsstämma 2020, framgår det vidare.

Knut Pedersen har varit vd för Catella sedan 1 januari 2014.

– Knut Pedersen har under sina sex år som vd framgångsrikt utvecklat Catella till en pan-europeisk finansgrupp inom fastigheter och alternativa investeringar. Det är min övertygelse att Knut fortsättningsvis har mycket att tillföra Catella varför min önskan är att Knut väljs in i Catella AB:s styrelse. Rekrytering av ny vd påbörjas omedelbart med ambitionen att hitta en vd som kan leda bolagets fortsatta tillväxtresa, säger Johan Claesson, styrelseordförande och huvudägare i Catella.

 

Platsannonser