Annons

Annons

Knowit säljer sin verksamhet i Estland

"Avyttringen är ett beslut som mognat fram under en tid tillsammans med den nuvarande ledningen i Estland", säger Johan Strid, affärsområdeschef Knowit Solutions.

Knowit Estonia, som har varit en del av Knowit i tio år, säljs nu till ett mindre lokalt bolag, Appnology, enligt ett pressmeddelande. Knowit förklarar att försäljningen ger bolaget en "möjlighet att bli tydligare i strategin att vara en ledande aktör i, framför allt, de nordiska länderna".

- Avyttringen är ett beslut som mognat fram under en tid tillsammans med den nuvarande ledningen i Estland. Vi har gemensamt kommit fram till att bolaget troligen utvecklas bäst i annan regi, säger Johan Strid, affärsområdeschef Knowit Solutions.

- För Knowit innebär försäljningen att vi frigör resurser för att bli ännu starkare på de marknader där vi anser att vi har störst potential att växa och erbjuda lösningar för befintliga och nya kunder. Vi ser att det finns fortsatt stor potential i alla de nordiska länderna, fortsätter Johan Strid.

Annons

Annons

Ägarskiftet verkställs 1 januari 2018. Enligt pressmeddelandet kommer bolaget även fortsättningsvis att ha ett samarbete med Knowit, framförallt med Knowit i Finland.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons